Din Madagascar, familia Șaitiș: „Roade vizibile din lucrarile de evanghelizare”

(0 votes)

PASIUNI starnite de Mormantul gol

 Dragii nostri,

7

Dragii nostri,
Avem din nou bucuria de impartasi cu dumneavoastra momente sau evenimente din viata noastra, de a va aduce cu inima si imaginatia pentru cateva minute in atmosfera africana din sudul Continentului Negru. Ne-ar placea sa va putem teleporta doar o jumatate de zi alaturi de noi, lasand civilizatia vitezei, computerelor si strazilor asfaltate si bucurandu-va putin de fierbinteala pamantului, incetineala, inghesuiala, mirosurile intepatoare si praful starnit de-a lungul unei zile africane. Sunt marcante aceste momente, ca si momentele copilariei, pe care le retraiesti deodata, umbland descult pe ulitele satului in care te-ai nascut, cand, renuntand la viata aglomerata de oras, alergi grabit pana in casa parinteasca pentru a-ti  imbratisa parintii batrani si plini de dor.

Hristos a inviat! – o realitate care starneste controverse si pasiuni

eternal_life_grave_550x320

Am cumpanit bine in ce priveste titlul acestei scrisori. Ma gandeam sa nu sune discordant sau deviant pentru unii, dar cat am incercat sa caut, nu am gasit decat sinonime care nu spuneau destul de clar intentia noastra de a sugera conflictul ce s-a produs in jurul unui Mormant gol, dar si energiile pe care le-a starnit in ambele tabere : ucenici si dusmani. Cert este faptul ca ISUS ESTE VIU, oricat s-ar chinui unii sa tagaduiasca acest adevar.

Unii, dusmanii, ca Saul din Tars si ceata Sinedriului evreiesc au avut o asemenea PASIUNE REA in inimile lor, incat au cautat sa curme vietile ucenicilor care proclamau plini de indrazneala evenimentul ce a marcat asa de profund viata lor. Dar nu s-a putut opri cursul istoriei crestine prin zecile de persecutii pornite cu ferocitate de dusmanii Vietii, orice nume ar fi purtat. Dimpotriva. Sangele varsat a creat alti si alti crestini, alti si alti adoratori ai Hristosului Inviat.

Scriem aceste cuvinte amarati de realitatile dure din Africa, din apropiere de noi, din Kenia, unde sute de oameni tineri, copii sau batrani platesc cu viata credinta lor. Totusi suntem incurajati ca exista oameni care tin inca sus Steagul Domnului plini de indrazneala. Amarati ca, aici in Antsirabe, in centrul orasului, in ziua in care Bisericile iL proclamau pe Hristosul cel Inviat, se turnau in halbe zeci de tone de alcool si de bere, iar oamenii se inghesuiau sa uite adevarata semnificatie a Pastelui si sa se inchine lui Bachus si stapanului Sau, Diavolul.

De cealalta parte, suntem recunoscatori pentru PASIUNEA ucenicilor Domnului de a proclama cu indrazneala Evanghelia, in ciuda dificultatilor si de a face lucrarile lui sfinte. Avem increderea ca Hristosul Cel Viu este Biruitorul, ca dincolo de moarte exita VIATA VESNICA, si ca, in cele din urma, ,,orice genunchi se va pleca in Numele Lui.ˮ – Filipeni 2 :10

Tocmai aceasta realitate a Mormantului Gol a creat in apropierea Pastelui energii noi in inimile noastre si ne-a remotivat atat in Proclamarea Evangheliei, cat si a veni in ajutorul sfintilor de aici pe diverse planuri, ca sa le intarim si sa le inradacinam si mai tare credinta in aceasta realitate a Invierii.

Vestind Invierea pentru inima copiilor de la Vestea Buna

Colaj haine oferite Vestea Buna

Odata cu venirea soarelui si incetarea ploilor, curtea noastra a fost invadata din nou de copiii cu care cursuri biblice periodice. Incantati ca pot canta din nou cantecele frumoase pe care i-am invatat impreuna, ca pot asculta lectiile biblice urmarind flanelograful, ca pot sa faca lucru manual sau sa se joace in iarba verde din curtea noastra, copii au inceput sa vina in numar mare. La ultimele doua intalniri am avut aproape 50 de copii. Ultimele lectii le-am concentrat pe evenimentele mortii si invierii Domnului. Ne rugam pentru ca inimile acestor copii sa fie marcate de Adevarul lui Dumnezeu, iar in ultimul timp am vazut schimbari semnificative in vietile lor. Pe cativa dintre ei i-am putut lua si la biserica cu noi, dar ar trebui sa inradacinam acest obicei constant in inimile lor. Doar ca Marcel merge deseori in lucrare in alte localitati cu masina si este destul de greu sa ii ducem pe toti pe jos, biserica fiind destul de departe si avem nevoie si de acordul parintilor in acest proces.

La ultima intalnire am pregatit pentru ei si pachete cu cate 2 haine, iar pentru o parte dintre ei am pregatit incaltaminte. ,,Ati schimbat total viata noastra de cand ati venit in zona noastra. Nu doar ca ne-ati vorbit despre Isus Hristos, ni l-ati aratat pe El prin viata voastra si prin ceea ce ati facut pentru noi,ˮ spunea Remy, unul dintre parintii copiilor. ,,Cand ati venit eram dezbracati, traiam in mizerie si aveam tot timpul sobolani in casa, dar acum avem haine de schimb, suntem mai curati si mai sanatosiˮ, ne marturisea Fenosoa.  ,,Am invatat cantece frumoase despre Isus si i-am invatat si pe alti copii,ˮ ne-a spus intr-o zi Zina, de 13 ani. ,,Ne-am casatorit dupa 8 ani de concubinaj si 4 copii, cu ajutorul vostru, cand am inteles ca lui Dumnezeu ii place ordinea in familie,ˮ a recunoscut Rasoa plina de multumire.

Rugati-va pentru aceasta lucrare, pentru copiii ce fac parte din ea, pentru parintii lor si pentru noi, sa avem intelepciunea de a-i indruma spre Hristos pe intelegerea lor.

Roade vizibile din lucrarile de Evanghelizare: 8 persoane au facut legamant cu Hristos prin apa botezului

Colaj botez in apa Amboimena Sud

Anul acesta am lucrat destul de mult alaturi de pastorul Tina in vestirea Evangheliei pe strada sau in case in doua locuri: in zona Tritriva, la 20 km de Antsirabe si intr-unul dintre cartierele orasului, intr-un grup de surdo-muti care ne-a primit sa ii vizitam saptamanal.

Dumnezeu a facut ca inimile acestor oameni sa aduca roade, asa ca, inainte de Paste, in Biserica din Amboimena Sud, alaturi de pastorul Tina, am avut harul si bucuria sa botezam opt persoane care s-au decis sa iL urmeze pe Hristos.

O atmosfera de bucurie in Biserica si in inimile acestor oameni, bucuria celui ce a pus samanta in pamant si vede rodul in inimile noastre. Marcel a avut onoarea sa predice despre botezul in apa si semnificatia lui. Botezul a avut loc in curtea bisericii, intr-o piscina, fiind apoi urmat de o masa malgasa imbelsugata cu orez si loka. Impreuna cu noi la eveniment au fost si o familie de misionari germani, veniti pentru o perioada in Madagascar, dar cu dorinta sa se reintoarca pe termen lung in zona noastra.

Un proiect mare inainte de Inviere: 500 de pachete pentru 400 de copii

Colaj Biserica Antanikatsaka

Focul Invierii ne-a motivat sa indraznim cateva lucruri mari anul acesta si sa vestim prin ele Numele lui Isus Hristos. Astfel ca in apropierea evenimentului Invierii am cumparat mai multi baloti de haine venite din Europa si cativa saci de incaltaminte. Ne-am gandit sa imbracam aproximativ 400 de copii, iar pentru 100 de copii dintre acestia sa cumparam incaltaminte. Fara ajutorul dvs pretios nu am fi reusit. Doua scoli le-am avut in vedere, cu peste 230 de copii, cu copiii profesorilor inclusi – La Promesse si Les Pigeons. Am vazut copiii de la Biserica din Antanikatsaka desculti, cu hainele rupte si foarte murdare, si am dus pachete atat cu haine, cat si cu incaltaminte pentru 45 de copii. Scoala biblica Vestea Buna ne-a intampinat cu alti 50 de copii, iar in zona Amboimena Sud, in jurul bisericii, s-a facut o lista cu peste 40 de copii. In proiectul Alfabetizare avem 8 copii si fratii lor – cam 20 de copii. Pentru familiile pastorilor din regiune am oferit atat incaltaminte, cat si imbracaminte, asa ca s-au mai completat inca 30 de persoane.

Nu a fost usor procesul de pregatire. Am selectat hainele bune, le-am spalat si le-am pregatit pe esantioane de varsta si am facut fiecare pachet cu numele copilului scris pe el. Cu pantofii am facut la fel. Am primit liste nominale inainte cu numele copilului, varsta si genul copilului, baiat sau fata, asa cum am cerut. Asa am putut avea certitudinea ca fiecare copil va merge acasa cu un pachet in care vor fi 2 sau trei haine. A fost o munca uriasa, dar Ioana a muncit cu drag, rugandu-se pentru fiecare copil in parte atunci cand ii punea hainele in pachet.

Apoi am inceput distributia lor. Fiecare pachet l-am oferit ca dar din partea Domnului Isus Hristos si ca gest de dragoste din partea Bisericilor evanghelice romanesti. Inainte de distribuiri am avut timp de partasie in cantare, rugaciune sau slujba divina, fiind Saptamana Mare, laudand cu recunostinta pe Dumnezeu. Inca nu am finalizat tot proiectul, dar am dat deja toata incaltamintea si aproape 300 de pachete cu haine. Dupa sarbatori mai avem 2 intalniri in care vom da restul de haine.

Cea mai mare bucurie a fost sa recunostem hainele curate pe copiii din aceste biserici sau scoli. O multumire sufleteasca si o implinire greu de descris este in inimile noastre. Va multumim ca ati fost alaturi de noi si ati sustinut cu drag lucrarea. Ati binecuvantat sute de copii si parinti.

Pasi intr-o lucrare noua: constructia Bisericii din Manakara – parteneriat cu echipa americana

Bis Manakara ajutor pereti 1 Bis Manakara ajutor pereti

Unii dintre prietenii si partenerii nostri in lucrare sunt fratii din Biserica Manakara, la marginea junglei. Impreuna cu ei si cu echipa americana am dezvoltat o lucrare de evanghelizare in zona. Pastorul misionar Billy Wilson, care locuieste in Manakara, se ocupa de Scoala Biblica prin Extensie care echipeaza lucratori. Acestia intra in toate satele din zona si in satele din jungla si le vestesc Evanghelia lui Hristos bastinasilor. Populatia este animista si se inchina la spirite, la stramosi si la dumnezei locali. Noi ii ajutam la partea de evanghelizare, sustinand o parte dintre cheltuielile lucratorilor ce intra in jungla cu Vestea Buna. Din cand in cand ii vizitam sa ii incurajam, dar sunt la peste 500 de km de noi, o zi si jumatate de mers cu masina pe drumurile grele ale Madagascarului. Dar avem inima pentru lucrarea lui Dumnezeu din acea zona si suntem deschisi.

Pastorul André este un fel de episcop zonal. Biserica lor a plantat in regiune peste 30 de mici biserici in sate si paduri. De 20 de ani s-a ocupat tot de asta, in cele mai multe cazuri fiind singur si izolat. Cladirea Bisericii lor a ramas tot de lemn, pentru ca interesul lui erau puii, bisericile mici.

Anul acesta a inceput constructia Bisericii lor, biserica mama. Echipa americana din Assemblee de Dieu, colegii nostri, i-au daruit doua structuri metalice venite din America in container. Contin cativa stalpi si acoperisul metalic. Ele au fost puse pe o fundatie. Dar a fost nevoie si de pereti. Asa ca pastorul André ne-a rugat si pe noi sa ii dam o mana de ajutor. Si Dumnezeu ne-a vorbit in sensul acesta. Asa ca, cu ajutorul dvs am trimis prin credinta banii pentru o parte dintre pereti. Nu stiu daca ii va ajunge pentru toti, dar atat am putut noi contribui deocamdata.

Va chemam sa va rugati pentru aceasta lucrare. In zona mai sunt cateva biserici de lemn doborate total de cicloanele din acest an. Pe viitor vrem sa le fim partasi si in aceasta lucrare. Cu pasi mici, prin credinta, dar si prin intelepciune.

Hristos a inviat! Aceasta este motivatia pentru traire si slujirea omenirii pierdute!

Iata inca o mica poza din viata noastra. Un fragment din ceea ce facem impreuna noi si dvs. Dar fundatia pe care construim nu este alta decat viata, moartea si invierea Domnului Isus Hristos. El este motivul vietilor noastre ce cauta sfintenia, motorul si pasiunea care ne impinge la actiune atat de departe de casa, printre straini. El face ca aceste locuri indepartate si aspre sa devina incet familiare si iubite de noi, dar si de dvs, care sunteti departe in trup, dar aproape cu inima.

Invierea Lui este motivatia sacrificiului dvs constant alaturi de noi. Chiar daca nu simtiti dogoarea soarelui african fizic, rugaciunile dvs, cuvintele pline de incurajare sau darurile pe care le-ati trimis cu drag au fost concepute sub dogoarea muncii grele si a soarelui arzator din Romania aspru incercata in ultimii ani de povara unei economii subrede sau sub sudoarea si truda muncii grele in constructii sau a altor munci de uzura din Europa sau America zilelor noastre. Puteati alege sa nu va pese ! Dar ati ales sa va pese de Africa ! Ati ales sa simtiti cu Madagascarul!

Va multumim frumos ca de dragul Lui, spre glorificarea Lui, pentru Imparatia Lui si pentru intalnirea acestor oameni de departe cu Evanghelia Lui, impartasiti inca painea dvs cu poporul african, intr-o comuniune ce depaseste granitele si culturile. Sangele curs pe Golgota ne infrateste, invierea Lui ne-a adus in acelasi Casa – cetateni ai cerului. Hristos a inviat!

Cu aleasa dragoste si pretuire,

 Saitis Marcel si Ioana, cu copiii Alessia, Ruth si Filip

Read 334193 times

95 comments

 • Comment Link
  Brandi
  Tuesday, 25 April 2017 09:11 posted by Brandi

  As a suburban Optometrist performing eye exams each day,
  you see lots of normal healthy eyes. The inner retinal oxygenation is
  improved upon by retinal laser photocoagulation. According on the statistics within this country
  age macular degeneration is second and then diabetes in causing blindness.

 • Comment Link
  Elizbeth
  Tuesday, 18 April 2017 08:08 posted by Elizbeth

  Running a business of your is an amazing way to organize your life, however
  it likewise you have to be experienced at sales Kotton Grammer Top SEO
  Professional Assessment & Testament 2017 Web marketing might consist
  of all this, in addition to precisely what you
  actually will find noted below can assist you in your organisation advertising and marketing endeavors.

 • Comment Link
  sbmptn 2017
  Wednesday, 12 April 2017 04:34 posted by sbmptn 2017

  Essentially, the definition of volume the news casters are using is the total number
  of shares traded on the various exchanges
  during the day. Not surprisingly, news carries different meanings to different traders.
  With a world of mass-media and internet reaching every single household, it is
  becoming increasingly difficult to feed the entire human race with
  a single world view of global events.

 • Comment Link
  Ayu ting-ting
  Wednesday, 05 April 2017 18:33 posted by Ayu ting-ting

  Not only do sunglasses protect the eyes from ultraviolet
  rays, they also serve as a chic accessory when paired with any
  outfit. eval(ez_write_tag([[300,250],'gameyum_com-medrectangle-2','ezslot_3']));Upgrades
  Needed to Purchase ' Upgraded stove. It's regularly used by celebrities like Demi Moore and
  Robin Quivers of the Howard Stern show.

 • Comment Link
  https://plus.google.com/104596895511718565402/posts/QnLBBMHQzfJ
  Friday, 31 March 2017 23:24 posted by https://plus.google.com/104596895511718565402/posts/QnLBBMHQzfJ

  They go all over the world to learn new things, to meet new people,
  to practice their skills and to travel, of course. What you have to do is just to do the exercise is an alternative day manner.
  Cardiovascular exercise is all kinds of exercises which have something to do with heart.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.