Zac Poonen Predica Biserica Speranta Cluj 1

1699 Views

Adaugat de Uploader in Videoclipuri in 24 Jan 2009.

Descriere:

Zac POONEN -- Timitoara, 18.04.2008
Rezumatul mesajului de la Biserica вSPARANtA" din Timitoara

Este Dumnezeu multumit de ceea ce sunt eu?

вti din ceruri s-a auzit un glas, care zicea: вAcesta este Fiul Meu prea iubit, in care imi gasesc placerea." - Matei 3:17.

Tatal a privit cu placere spre Domnul ISUS la botez; s-a bucurat ti a fost multumit de El. Aceasta este cea mai mare apreciere pe care o poate primi cineva.

Dumnezeu este interesat de viata noastra. Oare este El multumit de mine? Este satisfacut de ceea ce sunt? Este bucuros sa vada cum sunt? Este fericit cind se uita la mine? ii fac placere gindurile mele, cartile pe care le citesc, programele de TV pe care le vizionez, canalele de internet pe care le vizitez, prieteniile mele ... intr-un cuvint, viata mea.

Pentru ce lucruri ne gindim ca ne apreciaza Dumnezeu?

ISUS s-a botezat la 30 de ani. Pina atunci a trait la Nazaret ca fiul unui timplar. Evangheliile nu mentioneaza ca a predicat Evanghelia, ca a facut vreo o misiune speciala sau vindecari. A trait viata ascuns de privirile oamenilor ti nu se mentioneaza nici o comparatie dintre el ti alti oameni ai vremii Sale. Totuti, Dumnezeu a fost multumit de ceea ce era El.

Noi de comparam cu alti ti ni se pare ca suntem buni. De pilda, sa presupunem ca participam la un test grila ce poate avea maxim 100 de puncte ti la care noi obtinem numai 25. Atunci, ne uitam la rezultatele celorlalti ti ne comparam cu ei. Daca nimeni n-are peste 25 de puncte, atunci ne consideram cei mai buni, deti suntem sub prag ti departe de ceea ce ar fi trebuit sa fim. Suntem multumiti prin comparatie cu alti, deti standardul era cu mult mai inalt.

Scriptura de spune ca este o nebunie sa te compari cu alti: вNegretit, n-avem indrazneala sa ne punem alaturi sau in rindul unora din aceia care se lauda singuri. Dar ei, prin faptul ca se masoara cu ei intiti ti se pun alaturi ei cu ei intiti, sunt fara pricepere." - 2 Corinteni 10:12. Noi suntem indemnati sa ne comparam numai cu Hristos.

Care este cel mai important aspect al comparatiei noaste cu Hristos?

Apostolul Ioan, ajuns la batrinete, ne prezinta tinta: вCopilatilor, va scriu aceste lucruri, ca sa nu pacatuiti." - 1 Ioan 2:1. Aici, nu se arata ca trebuie sa ne concentram pe anumite feluri de slujiri, predicare, vindecari, vorbire in limbi sau eliberare de demoni. Cea mai mare realizarea a celui ce nu pacatuiette este roada Duhului Sfint (Galateni 5:22).

Una din roadele de mare pret ale Duhului Sfint este bucuria. Apostolul Pavel o considera ca un semn al umplerii cu Duhul Sfint care ne insotette in mod permanent: вBucurati-va totdeauna in Domnul! Iarati zic: Bucurati-va!" - Filipeni 4:4. in Vechiul Testament (VT), Dumnezeu nu le-a cerut oamenilor sa se bucure. De ce? Pentru ca nu era posibil fara Duhul Sfint.
in Noul Testament (NT), are loc botezul cu Duhul Sfint care aduce ceea ce numette Apostolul Petru bucurie negraita: в...va bucurati cu o bucurie negraita ti stralucita..." - 1 Petru 1:8.

in VT, Duhul Sfint nu se manifesta printr-o prezenta launtrica permanenta, ci ca o echipare exterioara pentru o anumita slujire. in Judecatori 6:34, вGhedeon a fost imbracat cu Duhul Domnului". Dar, apoi s-a dezbracat de aceasta haina, a facut idoli ti li s-a inchinat. Era ca un fel de vesta pe care o imbracai pina faceai o anumita lucrare, dupa care o dadeai jos. ti tot ata au facut Samson, sau imparatul Saul care in final a mers la o vrajitoare. in VT, in orice zi de Sabat oamenii laudau pe Domnul ti bateau din palme de bucurie; in celelalte zile se certau cu sotiile, faceau afaceri rele de tot felul; apoi, iar reveneau la Templu unde se manifestau ca sfinti, ti ciclul se repeta.

in NT, Duhul Sfint vine in interior ti in fiecare zi. Este o prezenta ti bucurie continua.

Multi ma intreaba: Prin ce este diferita Biserica ta de altele? Eu nu ma compar cu alti; v-am spus ca, dupa Scriptura, a te compara cu altii este o nebunie; ata ca nu vreau sa fiu un astfel de nebun. Dar pot sa spun despre lucrurile pe care punem accent la biserica noastra. Biserica noastra subliniaza ca trebuie sa nu pacatuiesc in nici o zi, nici acasa, pe strada, in autobuz, la adunare ... adica, sa fii sfint in fiecare zi. De ce a fost placut ISUS lui Dumnezeu? Nu din pricina unor manifestari speciale, rugaciuni sau batai din palme, ci pentru ca n-a facut nici un pacat, din tineretea lui, in fiecare zi!