Zac Poonen Predica Biserica Speranta Cluj 2

1683 Views

Adaugat de Uploader in Videoclipuri in 24 Jan 2009.

Descriere:

Zac Poonen Predica Biserica Speranta Cluj 2

Cum putem ajunge la acea bucurie negraita ti continua?

вin ziua de pe urma, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat in picioare, ti a strigat: вDaca inseteaza cineva, sa vina la Mine, ti sa bea. Cine crede in Mine, din inima lui vor curge riuri de apa vie, cum zice Scriptura." Spunea cuvintele acestea despre Duhul pe care aveau sa-L primeasca cei ce vor crede in El. Caci Duhul Sfint inca nu fusese dat, fiindca Isus nu fusese inca proslavit." - Ioan 7:37-39.

Aici sunt remarcate doua lucruri:

1. Sa insetezi dupa ceva mai bun.

La cine se refera aceasta promisiune? La toti? NU. Suntem tentati sa generalizam. вDaca" -- ne comunica o conditie de filtrare. Numai daca sunt nemultumit de viata pe care o traiesc. ISUS a vazut ca vametii ti prostituatele nu-ti mai doreau acea viata. in acelati timp, fariseii erau multumiti de ei intiti. Etti insetat, tinjetti dupa o altfel de viata, dupa o viata din beltug?

Eu n-am cunoscut multi ani o viata de bucurie continua. intr-o zi am cerut Domnului sa fie cu gura mea ata cum a fost cu a lui Moise. Atunci Domnul mi-a aratat ca trebuie sa am o gura ca a lui Moise timp de 24 de ore din zi. Am insetat dupa aceasta ti am inceput sa beau din toate promisiunile Lui. Atunci viata mea s-a schimbat intr-o bucurie deplina ti continua.

ISUS propune sa bei. Este cel mai simplu lucru ce care-l face un copil. Sa maninci este mai greu, dar, daca etti insetat, este foarte utor sa bei.

2. Sa crezi in promisiunea lui ISUS.

Daca te-ai saturat sa te certi, sa te minii ti sa traietti fara bucurie, atunci crede ca ISUS are solutie pentru tine. Crezi ca El poate face acest lucru pentru tine? El n-are o solutie saracacioasa, ci va face sa curga riuri de apa vie.

Diavolul a jefuit crettinii de aceasta viata din abundenta. Domnul ISUS l-a prezentat ca pe un hot! Ce crezi ca-ti fura diavolul, banii? Nu. El te face un crettin nefericit, iti murdarette mintea, iti ia curatia vietii, ti-ti fura astfel bucuria. El te face sa fii tot timpul ingrijorat.

Este important de subliniat faptul ca aceste doua aspecte prezentate mai sus nu se pot nicidecum separa. Nu-i suficient numai sa crezi in ISUS, ci trebuie sa fii insetat dupa o viata mai buna, prin puterea Duhului Sfint; ti nu-i suficient sa fii insetat, ci trebuie sa crezi ca ISUS are pentru tine cea mai buna oferta de viata.

Daca etti nemultumit de tine, de etecurile tale, atunci vino la El: вVeniti la Mine, toti cei truditi ti impovarati, ti Eu va voi da odihna." - Matei 11:28. Nici aici nu sunt chemati toti, numai cei truditi ti impovarati care s-au obosit de ei intiti.

De la Moise la ISUS au fost 1500 de ani. A fost un timp pentru demonstrare in care s-a putut vedea ca nimeni nu poate respecta Legea. Ce se intimpla cind cineva nu reutette sa implineasca poruncile? Atunci vine diavolul ti toptette ca n-are rost, deoarece, nimeni nu poate indeplini ata ceva. Nu mai incerca! insa, a venit ISUS care a respectat toate Legile, dovedind ca diavolul minte. El s-a dezbracat de toate prerogativele divine, devenind un om ca oricare altul, ti in conditii perfect umane, dar plin de puterea Duhului Sfint, a implinit toata Legea. Calea prin care a biruit El este ti calea prin care poti birui tu; raminind in El, prin puterea Duhului Sfint, poti birui pacatul. Nu fara sa insetezi dupa aceasta biruinta ti fara sa fii frint de etecurile firii.