Zac Poonen Predica Biserica Speranta Cluj 3

814 Views

Adaugat de Uploader in Videoclipuri in 24 Jan 2009.

Descriere:

Zac Poonen Predica Biserica Speranta Cluj 3

in Matei 9:27, sunt prezentati doi orbi care au venit la Domnul ISUS ti-I ziceau: вAi mila de noi, Fiul lui David!" - Matei 9:27. El nu i-a vindecat imediat. Aceasta a facut ca orbi sa mearga mai departe dupa El ti sa insiste. Erau satui de orbire. вDupa ce a intrat in casa, orbii au venit la El. ti Isus le-a zis: вCredeti ca pot face lucrul acesta?" вDa, Doamne" I-au raspuns ei." - Matei 9:28. Atunci, вIsus le-a zis: вCredeti ca pot face lucrul acesta?" Mereu, Domnul ISUS a pus o intrebare: вCredeti ca pot face lucrul acesta?" in satul sau natal, El n-a putut face minuni din pricina prejudecatilor care le-au blocat credinta. Numai credinta ne face capabili sa primim putere de vindecare de la Dumnezeu. вAtunci S-a atins de ochii lor ti a zis: вFaca-vi-se dupa credinta voastra!" ti li s-au deschis ochii..."- Matei 9:29-30a. De ce unii oameni primesc mai mult ti altii nu? De unde provine aceasta diferenta? De la masura de credinta.

Timp de 16 ani mi-am zis ca nu se poate sa ma bucur tot timpul, ci numai din cind in cind. ISUS mi-a zis ca daca ata cred, ata sa fie, ti ata m-a lasat. Apoi, mi s-au deschis ochii. Daca ai credinta ca Domnul iti poate deschide numai un ochi, atunci El nu ti-i va deschide pe amindoi. Trebuie sa ne incredem pe deplin in El, pentru toate lucrurile.

Pentru ce lucruri ne putem increde in EL? Pentru toate promisiunile Sale. Poate am vrea o vila luxoasa cu 10 camere! Aceasta nu este promisa in Scriptura. Dar, bucuria negraita ti stralucita, prin Duhul Sfint, da!
Desigur, nu putem neglija nici una din conditiile biblice in care sunt date promisiunile lui Dumnezeu. Experimentarea continua a promisiunilor lui Dumnezeu este conditionata in mod special de raminerea in Hristos: вCine zice ca ramine in El, trebuie sa traiasca ti el cum a trait Isus." - 1 Ioan 2:6. Sfintirea vietii in deplina dependenta de Hristos este prioritara oricarei slujiri a noastra. Nici chiar savirtirea unor minuni nu este mai importanta decit modul in care traim in curatie, umilinta ti dragoste. in lipsa unei astfel de vieti, diavolul ne jefuiette bucuria. Dar, ISUS poate da aceasta bucurie celor care inseteaza dupa o astfel de viata ti cred in EL. Diavolul minte, ISUS ne spune adevarul. Numai adevarul poate fi suportul credintei noastre.

вV-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. in lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea." - Ioan 16:33.