Zac Poonen-Predica miercuri seara la Biserica Harul Zalau2

1149 Views

Adaugat de Uploader in Videoclipuri in 24 Jan 2009.

Descriere:

Zac Poonen-Predica miercuri seara la Biserica Harul Zalau2

Secretele Biruintei
de Zac POONEN

Despre autor

Zac POONEN a fost ofiter in marina indiana, dupa care, de peste 40 de ani este un slujitor al lui Dumnezeu, fiind pastor intr-o biserica evanghelica din India.

A publicat peste 25 de carti, intr-un stil asemanator cu ale lui Watchman Nee. Totodata, mesajele sale sunt o rara profunzime, ceea ce-l claseaza printre marii scriitori ai literaturii devotionale.

in capitolul 2 al cartii autorul include o scurta marturie care dezvaluie inceputul luptei pentru biruinta in viata sa:

Primii mei ani ca un crettin nascut din nou au fost petrecuti intr-un grup de adunari care se axau pe studierea Scripturii. intr-un fel sunt recunoscator pentru acest lucru, pentru ca mi-a dat ocazia sa imi formez o buna cunoattere a Scripturii. Dar abordarea lor era una rationala, fara revelatia Duhului Sfint. Noi studiam Biblia cum studiaza elevii chimia la tcoala. Am invatat multe lucruri, dar eram cu totii invinti de pacatul din viata noastra. ttiam ca Dumnezeu mi-a iertat pacatele, dar credinta mea se oprea acolo.
Cind am gasit adevarul botezului cu Duhul Sfint in Cuvintul lui Dumnezeu ti am inceput sa ii cer Domnului acest lucru, am observat ca imi era greu sa cred. Posteam ti ma rugam, ti eram in stare sa platesc orice pret ca sa primesc acest botez, dar imi era foarte greu sa cred ca Dumnezeu ma asculta ti raspundea rugaciunilor mele. Isus a spus ca atunci cind ne rugam trebuie sa credem ca am ti primit ceea ce am cerut.

вDe aceea va spun ca, orice lucru veti cere, cind va rugati, sa credeti ca l-ati ti primit, ti -l veti avea" (Marcu 11:24).

A durat multi ani ca sa pot ajunge la o credinta simpla, ca de copil in privinta acestui pasaj. in cele din urma, prin Harul lui Dumnezeu, am reutit sa cred in inima mea ca Dumnezeu mi-a ascultat ti implinit rugaciunea. Am primit botezul cu Duhul Sfint prin credinta. Darul vorbirii in limbi care a venit imediat dupa botez a fost pentru mine o confirmare a ceea ce primisem prin credinta.

Cind ma uit inapoi la acei ani de lupta vad clar ca piedica din calea mea a fost necredinta.